Duurzaamheid

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Iedere ondernemer doet dat op zijn eigen manier. Op Westerhout-Zuid is heel veel mogelijk. U kunt er bouwen volgens het BREEAM principe.

BREEAM, GPR of groenfinanciering zijn beoordelingsmethoden om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen en gebieden te bepalen. Westerhout-Zuid biedt kansen om het nieuwbouw certificaat te behalen. Het betekent dat u kunt aantonen dat uw gebouw een goed en duurzaam gebouw is, gezond voor de mensen die er werken en klaar voor de toekomst.

Financiële voordelen:

  • Fiscaal voordeel, in de vorm van afdrachtsvermindering Vpb met een mogelijkheid dit voordeel verspreid over 9 jaar te verrekenen.
  • Tot maximaal 27% van de totale bouwsom valt binnen de subsidiabele kosten, wat leidt tot een maximaal netto voordeel van 7% van de totale bouwsom.
  • Plaatsing van zonnepanelen met een aansluiting van =/>3×80 Ampère leidt vanaf 25 kW geïnstalleerd vermogen tot extra fiscaal voordeel wat oploopt tot maximaal € 750,- per geïnstalleerd kW piekvermogen.
  • Bij plaatsing van zonnepanelen met een aansluiting van <3×80 Ampère kan de SDE subsidie worden aangevraagd. Dit is een geldelijke exploitatie subsidie tot maximaal €0,112 / kWh.
  • Het nieuwbouw keurmerk biedt u de mogelijkheid tot extra rente korting op uw lening. Diverse banken bieden dit aan. Informeer hiervoor bij uw hypotheekverstrekker.

De extra investeringen in duurzaamheid kunnen veelal voor een groot deel of zelfs helemaal bekostigd worden vanuit subsidies en fiscale voordelen die u kunt aanvragen. Daarnaast is een duurzaam pand een renderende investering in de toekomst. Duurzame panden houden een hogere restwaarde en krijgen hogere huurinkomsten dan traditionele bouw. Schakel een subsidiebureau in (vaak op basis van no cure no pay) om u te helpen bij het in beeld brengen van mogelijke subsidies.

Subsidiemogelijkheden

Kijk voor meer informatie over duurzaam ondernemen en subsidiemogelijkheden op www.ondernemersplein.nl.  Of kijk op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Flexibele Kavels

Flexibel uw onderneming uitbreiden

De kavelindeling op Westerhout-Zuid is flexibel en biedt ruimte om uw bedrijf duurzaam en toekomstbestendig te maken. U bepaalt zelf de grootte van uw kavel.

Neem gerust contact met ons op

Heeft u interesse om uw bedrijf op Westerhout-Zuid te vestigen of wilt u graag meer informatie? Neem contact op met de gemeente Druten, Manoeska Berkers (0487-588860) of vul het contactformulier in. Manoeska denkt graag mee over de mogelijkheden.